måndag 23 augusti 2010

"MEN VIDRIGA PATRIARKAT GE UPP NÅGON GÅNG"

okej, har varit så jävla sur idag. ett litet äckel i fikarummet stod och propagerade för hur extremfeministisk, manshatande och skrattretande gudrun schyman är. och jämförde henne med jimmie åkesson, att de typ var på samma nivå. URSÄKTA MEN HUR FAN KAN MAN ENS JÄMFÖRA GUDRUN MED ETT JÄVLA SKÅP SOM JIMMIE ÅKESSON? och hade han ens kollat på debatten igår hade han sett hur jävla hårt gudrun ägde sverigedemokraterna och deras jävla pajaspolitik.

en fråga bara. varför är folk så rädda för att det ska bli jämställt? FÖRSTÅ att alla gynnas av feministiskt initiativs politik och inte är något påhitt för att kvinnor typ ska sterilisera männen och ta över världen. asså orkar inte med folks jävla okunskap!!! HATAR HATAR HATAR HATAR HATAR verkligen typ 90% av alla människor just nu. ba FINNS DOM? på rille? känner att jag måste koppa från ett inlägg av annahita eftersom hon är bäst på att förklara och sammanfattar allt som behöver sägas mmkay?

och sen att svara ”delvis” på frågan om huruvida man är feminist eller inte… tröttheten. vad är det du inte fattar? man kan inte ”delvis” vara feminist! man kan inte ”delvis” anse att ett flygplan är ett fordon för lufttransporter. det här med att vissa människor verkar tro att feminism är ett begrepp som är fritt att tolkas efter eget behag – ni har fel. begreppetfeminism är lika definierat och absolut som begreppet flygplan. i svenska akademins ordlista står detta:

FEMINISM -is⁴m, r.; best. -en.
[jfr d. feminisme; av fr. féminisme, till lat. femina (se FEMININ, adj.)]
åskådning som hävdar o. rörelse som arbetar för kvinnans fulla (ekonomiska, sociala o. politiska) likställighet med mannen, kvinnoemancipation(en), kvinnorörelse(n). SD 1896, nr 157, s. 5. Den svenska feminismen daterar sig från Fredrika Bremers verksamhet. KLEEN Kvinn. 210 (191O).

det är väl inte så jävla svårt att ta till sig?! så sluta komma med egna tolkningar om vad feminism är! det är inte manshat eller kvinnodominans eller att alla ska bli lesbiska eller att alla män är våldtäktsmän. det är BARA en önskan om rättvisa.


ni är dumma i huvudet om ni inte fattar, iz all i'm sayin (och ni som fattar älskar jag ju såklart :D!).

2 kommentarer:

julia sa...

men bra du är!! åh vad jag önskar att jag kunde rösta för jag hade lätt röstat på fi. *är inte dum i huvudet* <33

Linny sa...

ååååh VET! så himla irri att du inte får rösta men massa idioter som tänker rösta blått eller på SD får det :(